Tarieven 2023

Screening, intake en onderzoek
€ 42,50
Zitting fysiotherapie
€ 42,50
Zitting manuele therapie
€ 52,50
Toeslag aan huis
€ 14,50
Toeslag in inrichting
€ 7,25
Niet nagekomen afspraak
€ 42,50
Te laat afgezegde afspraak
€ 42,50

Fysiotherapie wordt tegenwoordig alleen nog maar vergoed, wanneer u een aanvullende verzekering heeft afgesloten. In uw polis kunt u terugvinden op hoeveel behandelingen u per kalenderjaar maximaal recht heeft. Wanneer er geen recht meer is op vergoeding vanuit de aanvullende verzekering komen de behandelingen voor uw eigen rekening. Wij zijn gecontracteerd door vrijwel alle zorgverzekeraars. Dit houdt in dat alle behandelingen die binnen de vergoeding van de zorgverzekeraar vallen, rechtstreeks bij de zorgverzekeraar ingediend worden. Mocht een behandeling niet vergoed worden door de zorgverzekeraar, zullen wij u een factuur toesturen.

Sinds 2006 is fysiotherapie direct toegankelijk. Dit betekent dat u geen verwijsbrief van uw huisarts nodig heeft om bij ons behandeld te worden. Voor bepaalde (chronische) aandoeningen is nog wel een verwijzing nodig. Er is sprake van een chronische indicatie voor fysiotherapie wanneer de klacht, waarmee u zich bij ons meldt, voorkomt op de lijst van chronische indicaties van het ministerie van VWS. In het geval van een chronische indicatie is een verwijsbrief van de huisarts of behandelend specialist nodig. Deze behandelingen worden vergoed vanuit de basisverzekering, op de eerste twintig keer na. De eerste twintig behandelingen kunnen vergoed worden vanuit een aanvullende verzekering. Indien u geen aanvullende verzekering heeft, komen de eerste twintig behandelingen voor uw eigen rekening.

Voor cliënten die verzekerd zijn bij een maatschappij waarmee Van der Meijden Fysiotherapie een contract heeft afgesloten, gelden de tarieven zoals afgesproken in het desbetreffende contract. Voor cliënten die bij andere maatschappijen aangesloten zijn of die geen aanvullende verzekering hebben, gelden bovenstaande tarieven.