-
-
Psychosomatische fysiotherapie
-
Psychosomatische fysiotherapie

Psychosomatische fysiotherapie,

Revalidatie op maat

Gezondheidsklachten zonder duidelijk lichamelijke oorzaak? In dit soort situaties kan de hulp van een psychosomatisch fysiotherapeut een groot verschil maken.

De psychosomatische fysiotherapeut specialiseert zich in behandeling van klachten die met spanning of stress te maken hebben en met onbegrepen lichamelijke klachten.

De samenhang tussen lichamelijke klachten en psychische overbelasting is vaak niet helemaal duidelijk. Zo kunnen psychosomatische klachten zich uiten in vermoeidheid of onbegrepen pijnklachten, duizeligheid en hoofdpijn maar ook in spier- en gewrichtspijn, benauwdheid, hartkloppingen of druk op de borst.

Spanning en ontspanning

De psychosomatisch fysiotherapeut begeleidt bij het herstellen van het verstoorde evenwicht tussen spanning en ontspanning en tussen belasting en belastbaarheid. Hij betrekt de lichamelijke, psychologische en sociale aspecten bij de behandeling, waaronder leef- en werkomstandigheden.

De psychosomatische fysiotherapeut werkt nauw samen met andere deskundigen zoals arts of specialist, psycholoog of bedrijfsarts.

  • psychosomatische fysiotherapie is bij uitstek geschikt bij:
    stressgerelateerde klachten zoals moeite met ontspannen, druk op de borst of hartkloppingen, onverklaarde spier- en gewrichtspijn, ademhalingsproblemen, slecht slapen, verhoogde prikkelbaarheid, spanningshoofdpijn en HSP.
  • aandoeningen als overspanning en burn-out, fibromyalgie, CVS, postwhiplashsyndroom, CRPS, chronische pijn, hyperventilatie en SOLK

Direct een afspraak maken?

Bij Van der Meijden Fysiotherapie kunt u telefonisch of via de site afspraken maken. Telefonisch zijn wij het beste tussen 09:00 en 12:00 bereikbaar.