-
-
Medical taping
-
Medical taping

Medical taping,

ondersteunend en verlichtend

Het medisch “tapen” kunt u ook laten doen bij Van der Meijden Fysiotherapie. De fysiotherapeut Werner is gespecialiseerd in het Mecial Taping Concept. Medical Taping is een behandeling waarbij met behulp van speciaal, elastisch tape de spierfuncties en het lichaamseigen herstel ondersteund worden.

Herstel door bewegingsvrijheid

Door het aanbrengen van een elastisch tape wordt, in combinatie met de elasticiteit van uw eigen huid, een soort “liftend” effect van de opperhuid tot stand gebracht. De achterliggende gedachte hierbij is dat niet alleen spieren invloed hebben op de bewegingen van uw lichaam, maar ook de bloedsomloop, het lymfestelstel en de lichaamstemperatuur. Het zelfherstellende vermogen van de spieren wordt gestimuleerd door de niet goed functionerende spieren te ondersteunen met dit elastische tape.

Medical Taping Concept zorgt voor verlichting bij zwellingen, betere bloedcirculatie en verbeterde afvoer van afvalstoffen via het lymfesysteem. Door het tape op verschillende manieren aan te brengen, ondersteunt het ook de spierfuncties zonder dat u beperkt wordt in uw bewegingsvrijheid. U kunt uw lichaam blijven bewegen, waardoor u sneller zult herstellen.

Het basisprincipe van Medical Taping is: Activeren in plaats van fixeren met daarbij behoud van de volledige functionaliteit van de spieren.

Andere diensten

Samenwerken om u te helpen uw gezondheidsdoelen te bereiken en uw leven te verbeteren.

Schouder- fysiotherapie

Schouder- en nekklachten zijn de meest voorkomende aandoeningen van het bewegingsapparaat. De pijn is vaak acuut en belemmert u direct...

Golffysiotherapie

Golf-fysiotherapie is fysiotherapie speciaal gericht op golfspelers. Bij golf is uw houding van groot belang, zowel voor uw gezondheid als...

Fysiotherapie

Wanneer u in uw dagelijkse leven belemmerd wordt bij het bewegen, kunnen wij u helpen. Ook zonder directe doorverwijzing van...

Revalidatie fysiotherapie

Ondergaat u binnenkort een operatie aan de knie, heup, schouder of ander gewricht? Een hernia- of andere operatie aan uw...

Direct een afspraak maken?

Bij Van der Meijden Fysiotherapie kunt u telefonisch of via de site afspraken maken. Telefonisch zijn wij het beste tussen 09:00 en 12:00 bereikbaar.

Wat zeggen onze clienten

Rumah sakit adalah bagian integral dari suatu organisasi sosial dan kesehatan dengan fungsi menyediakan pelayanan paripurna (komprehensif).

Super snel geholpen. Robin denkt met je mee en ’s middags al een trainingsschema in de mail voor mijn rug. Top fysiotherapeut en praktijk!

Daniëlle Kruit

Na mijn knieprothese bij Werner Pluim aan het revalideren! Top kerel! Naast het feit dat hij heel veel kennis heeft, wat hij graag en duidelijk met je deelt, geeft hij je ook vertrouwen dat het goed komt! Daarnaast luistert hij ook heel goed wat je wensen zijn voor nu en in de toekomst! Dat neemt hij ook goed mee in de behandeling! Werner kijkt naar de mens in zijn totaal, dat geeft een fijn gevoel en dito resultaat!

André Homma

Fantastische fysio! Regelmatig verblijf ik op een plaatselijk bungalowpark met artiesten van diverse shows. Als een van de bandleden een blessure heeft kan ik binnen een dag / paar uur tijd terecht. Ze zijn heel vriendelijk en weten oprecht waar ze mee bezig zijn. Klachten zijn meestal binnen 1 behandeling verholpen.

Laura Pieterman